ОДРЖАВАЊЕ ВЕЛУР КОЖЕ

За одржавање велур коже користи се наменска четка за чишћење велура, како би остао првобитног изледа, а затим се препоручује велур - нубук спреј у црној или у неутралној боји овисно о боји ципела. Пре неге је битно отклонити све нечистоће, а затим спрејем освежити боју и ципеле заштити од влаге. Спреј је важно удаљити ца. 25 цм приликом наношења те је ципеле пре наредног ношења потребно оставити да се добро осуше.

ОДРЖАВАЊЕ ГЛАТКЕ КОЖЕ

Обућу од глатке коже редовито негујте кремом и импрегнацијским спрејем, јер ће на тај начин кожа остати флексибилна. Пре него нанесете крему за негу глатке коже, ципелу је потребно увек добро очистити крпом или четкањем.

ВАЖНО! Обућу никада не смете да перете у машини за веш јер се ципеле могу оштетити и у том случају више не подлежу гаранцији. Такођер власници кожне обуће морају имати на уму да је кожа природни материјал који захтева одржавање како би остао у врхунском стању. Свакодневно трошење и изложеност временским уветима непрекидно исцрпљују кожу. Као резултат тога, кожа губи своју флексибилност и чврстоћу, док се прљавштина таложи у порама због чега је правилна нега веома битна. Ципеле је потребно темељно чистити сваке 2-3 седмице.

ОДРЖАВАЊЕ КАУЧУК ГУМЕНОГ ЂОНА

Гумени ђон је један од једноставнијих ђонова за одржавање, отпоран је на вањске утецаје и влагу. Чисти се влажном крпом и јако је битно не сушити га на радијатору или директно на сунцу.

ОДРЖАВАЊЕ ЕВА ЂОНА

ЕВА ђон је мекана, флексибилна гума високе отпорности на хабање те се лако чисти влажним марамицама или топлом водом и спужвицом.

ОДРЖАВАЊЕ КОЖНОГ ЂОНА

Кожни ђон је специфичан и најзахтевнији за одржавање због својих природних карактеристика. Потребна је нега балзамом сваке 2 седмице било да се носи по сухом или влажном времену. Након контакта са влагом веома је битно чизме добро осушити пре наредног ношења јер уколико ђон није заштићен и осушен доћи ће до „цветања” наслага коже од којих је целокупан ђон израђен.